Consiliere psihologica

PREZENTARE CONSILIERE PSIHOLOGICA SI PSIHOTERAPIE:

Cand este indicata psihoterapia?

Psihoterapia este interventia psihologica realizata stiintific si in spirit umanist in scopul optimizarii,autocunoasterii si dezvoltarii

personale, in scopul modificarii factorilor psihologici implicati in tulburarile psihice, psihosomatice si in tulburarile somatice si in situatii de risc. Psihoterapia consta din aplicarea unui tratament inteligibil, deliberat si planificat, pe baza unei instruiri generale si specifice, asupra tuturor tulburarilor, datorate cauzelor psiho-sociale sau psihosomatice prin mijloace nonmedicale/chimice, avand ca obiectiv eliminarea atitudinilor perturbatoare si promovarea unui proces de maturizare, dezvoltare si sanatate la persoana tratata.

Cand este indicata consilierea psihologica?

Consilierea se concentreaza pe aspecte privind autocunoasterea si dezvoltarea optima a resurselor proprii si se adreseaza persoanelor care se afla in dificultate sau doresc sa-si imbunatateasca relatiile cu ceilalti.

Consilierea il poate ajuta pe client sa poata controla o situatie de criza si sa gaseasca o solutie la problema cu care se confrunta.
In concluzie definitia ar fi :’Consilierea psihologica implica interventia specialistului psiholog in optimizare personala(sanatate) si in ameliorarea problemelor psiho-emotionale si de comportament’.
Atunci cand iti pui intrebari despre tine sau pur si simplu doresti sa te cunosti mai bine.
Dezorientarea, inspaimantarea, deprimarea sau neajutorarea sunt stari echivalente cu scaderea randamentului in activitate sau cu o situatie de criza ce nu poate fi depasita, decat cu un ajutor psihologic, fara medicamente.